Kako ukloniti plijesan s keramičkih pločica?

Plijesan je čest problem u mnogim domovima, posebno u vlažnim prostorima poput kupaonica i kuhinja. Iako može biti neugodno ukloniti ga, važno je to učiniti kako biste spriječili zdravstvene probleme i štetu u vašem domu. Keramičke pločice posebno su sklone razvoju plijesni zbog svoje porozne prirode, ali s pravim tehnikama i proizvodima možete učinkovito ukloniti plijesan s keramičkih pločica.

Prvo, važno je identificirati izvor rasta plijesni i riješiti ga. To može biti loša ventilacija, cijev koja curi ili višak vlage u zraku. Rješavanje temeljnog problema spriječit će budući rast plijesni.

Zatim prikupite svoje zalihe. Trebat će vam kanta tople vode, nekoliko kapi blagog deterdženta za suđe, četka za ribanje, spužva i malo bijelog octa. Izbjegavajte korištenje abrazivnih sredstava za čišćenje ili spužvica za ribanje jer mogu oštetiti površinu pločica. intervju

Započnite miješanjem otopine tople vode i sredstva za pranje posuđa u kanti. Umočite četku za ribanje ili spužvu u otopinu i izribajte pljesniva područja pločica. Obavezno izribajte i linije za fugiranje, jer se tu često skriva plijesan. Temeljito isperite pločice čistom vodom.

Ako plijesan i dalje postoji, pokušajte upotrijebiti otopinu bijelog octa i vode. Pomiješajte jednake dijelove octa i vode u boci s raspršivačem i nanesite na pljesniva područja pločica. Neka otopina odstoji nekoliko minuta prije ribanja spužvom ili četkom za ribanje. Isperite pločice čistom vodom i temeljito ih osušite.

Važno je temeljito osušiti pločice nakon čišćenja kako biste spriječili budući rast plijesni. Upotrijebite ručnik ili suhu krpu da upijete pločice i linije za fugiranje i razmislite o korištenju ventilatora ili otvaranju prozora kako biste povećali protok zraka u tom području.

Similar Posts