keramičke pločice imitacija drveta

Pločice imitacija drveta

Nedavno se pojavio novi trend u dizajnu keramičkih pločica: keramičke pločice koje imitiraju drvo. Ove pločice pružaju izgled i dojam drvenog poda bez održavanja i troškova povezanih s pravim drvetom.

Najčešći uzorak drva u dizajnu keramičkih pločica su tradicionalni uzorci tvrdog drveta kao što su hrast, javor i trešnja. Ovi uzorci popularni su zbog svog klasičnog i bezvremenskog izgleda, a lako ih je uskladiti s većinom stilova uređenja interijera. Hrast i javor smatraju se najpopularnijima zbog svog prirodnog i neutralnog izgleda, mogu se koristiti u svakoj prostoriji i prikladni su za različite stilove uređenja interijera.

Različiti uzorci drveta

Ovi uzorci oponašaju izgled obnovljenog drva, što je drvo koje je spašeno iz starih zgrada i građevina. Ovi uzorci nude jedinstven i rustičan izgled koji može dodati karakter prostoru.. Osim toga, proizvođači keramičkih pločica sada nude razne mogućnosti završne obrade kao što su ručno strugane, četkane i “oštećene” završne obrade, koje mogu stvoriti rustikalniji i autentičniji izgled koji imitira prirodno drvo.

pločice imitacija drveta

Ovi završni slojevi postaju sve popularniji, posebno među vlasnicima kuća koji traže prirodniji i autentičniji izgled.

Različite vrste drveta

Keramičke pločice koje imitiraju drvo dolaze u različitim uzorcima i završnim slojevima koji oponašaju različite vrste drva. Od tradicionalnog tvrdog drva poput hrasta i javora do egzotičnijeg drva poput tikovine i bambusa, postoji opcija keramičkih pločica koja odgovara svakoj estetici dizajna.

Jedna od najvećih prednosti keramičkih pločica u odnosu na pravo drvo je njihova izdržljivost i otpornost na ogrebotine, mrlje i oštećenja od vode.

imitacija hrasta

To ih čini idealnom opcijom za područja s velikim prometom i područja sklona vlazi. Osim toga, keramičke pločice zahtijevaju malo ili nimalo održavanja, za razliku od podova od pravog drveta drveta koje je potrebno redovito obnavljati i ponovno brtviti.

U prosjeku, keramičke pločice koštaju otprilike upola manje od pravog drvenog poda. Osim toga, keramičke pločice imaju duži životni vijek od pravog drva, što znači da će se morati rjeđe mijenjati, što u konačnici dugoročno štedi novac.

Primjene i upotrebe

Keramičke pločice koje imitiraju drvo savršene su za razne primjene, kako stambene tako i poslovne. Oni su popularan izbor za podne obloge u kuhinjama i kupaonicama. Također su izvrsna opcija za vanjske prostore poput terasa i lođa, jer mogu podnijeti vremenske uvjete puno puno bolje od pravog drveta. Kod odabira keramičkih pločica koje imitiraju drvo važno je uzeti u obzir veličinu i uzorak pločica u odnosu na prostor u koji će se postavljati. Veće pločice dobro pristaju na otvorenim, prostranim prostorima, dok su manje pločice prikladnije za manje prostore.

Izvrsna alternativa parketima

imitacija trešnje

Keramičke pločice koje imitiraju drvo izvrsna su alternativa pravom drvenom parketu. Pružaju izgled i dojam drva bez održavanja i troškova povezanih s pravim drvetom. Izdržljive su, jednostavne za postavljanje i dolaze u različitim uzorcima i završnim obradama kako bi odgovarale svakoj estetici dizajna.

Bilo da tražite opciju podova za svoj dom ili poslovni prostor, keramičke pločice koje imitiraju drvo izvrstan su izbor.

Keramičke pločice koje imitiraju drvo mogu dodati toplinu i karakter prostoru. Također mogu pružiti prirodan i privlačan izgled svakoj prostoriji. Osim toga, keramičke pločice mogu se koristiti za stvaranje kohezivne estetike dizajna u cijelom domu, budući da dolaze u različitim uzorcima i završnim slojevima koji se mogu koristiti u različitim prostorijama.

Mogu biti izvrsna opcija za vlasnike kuća koji žele izgled drvenog poda bez održavanja i troškova povezanih s pravim drvetom. Također mogu biti odlično rješenje za vlasnike kuća s alergijama ili osjetljivošću na pravo drvo.

Gdje se sve mogu postaviti?

  • Kuhinja: bezvremenski izgled koji nadopunjuje većinu dizajna kuhinja.
  • Kupaonica: pružaju topao i privlačan izgled svakoj kupaonici.
  • Ulazi: pružaju gostoljubiv i privlačan izgled ulazu u dom.
  • Dnevni boravak: pružaju topao i ugodan osjećaj i dobro se slažu s različitim stilovima dizajna, od tradicionalnog do modernog.
  • Vanjski prostori: mogu izdržati vremenske uvjete i ne zahtijevaju puno održavanja.
  • Hodnici: mogu izdržati gust promet.

Similar Posts