Mogu li se keramičke pločice koristiti u podrumu?

Keramičke pločice popularan su izbor za podove u mnogim domovima, no mogu li se koristiti u podrumu? Kratak odgovor je da, ali postoji nekoliko stvari koje treba razmotriti prije nego što donesete odluku o korištenju keramičkih pločica u podrumskom prostoru.

Prije svega, mora se procijeniti stanje podruma. Ako je podrum sklon poplavama ili ima povijest oštećenja od vode, keramičke pločice možda nisu najbolja opcija. Keramičke pločice nisu vodootporne i mogu se oštetiti izlaganjem vodi. U tim je slučajevima najbolje odabrati opciju vodootpornog poda kao što su vinilne ili gumene pločice.

Osim toga, podloga mora biti pravilno pripremljena prije ugradnje. Betonska podloga mora biti čista, ravna i bez ikakvih pukotina ili rupa. Sve nesavršenosti treba popraviti, a površinu treba tretirati barijerom protiv vlage kako bi se spriječilo oštećenje vodom.

Nakon što je podloga pripremljena, postupak postavljanja keramičkih pločica u podrumu je isti kao iu bilo kojoj drugoj prostoriji. Pločice treba postaviti na suho kako bi se osiguralo pravilno postavljanje i pristajanje, a zatim treba nanijeti ljepilo na stražnju stranu svake pločice prije nego što je pritisnete na svoje mjesto. Zatim se nanosi fuga za popunjavanje praznina između pločica i njihovo spajanje.

Keramičke pločice su izdržljiva i dugotrajna opcija za podove u podrumu, ali važno je uzeti u obzir mogućnost oštećenja vodom i pravilno pripremiti podlogu prije postavljanja. Uz pravilnu pripremu i njegu, keramičke pločice mogu biti lijepo i funkcionalno podno rješenje za podrumski prostor.

Similar Posts